Battle of the Agencies

Na het succes van 2019 staat ook dit jaar de Battle of the Agencies op het programma. Een échte strijd tussen verschillende bureaus om wie de beste e-mailcampagne maakt voor Gamma.

De strijd
Ieder bureau kan zich aanmelden voor deze battle! Meld je hieronder aan met een scherpe motivatie en wie weet strijd je met jouw bureau tegen twee andere bureaus. In aanloop naar de Email Summit ga je met je bureau aan de slag met een e-mailcampagne voor GAMMA. Het bureau met de meest creatieve, effectieve en klantgerichte e-mail gaat er met de winst vandoor! Onder het invulformulier vind je de regels voor het doorlopen van de procedure en de criteria waarin inzendingen moeten voldoen. Let op! Deadline: 16 juni 2020.

Procedure
Selectie

Uit alle inzendingen wordt er een selectie gemaakt van drie bureaus. Deze selectie vindt plaats op basis van de pitch:

Stap 1: Meld je bureau aan met een korte motivatie.Let op! Deadline voor het inzenden van de motivatie is 16 juni 2020.
Stap 2: De motivaties worden beoordeeld door het marketingteam van GAMMA. De beste drie pitches nemen deel aan de battle. Let op: de motivaties worden anoniem beoordeeld!

 

Proces

Stap 1: GAMMA schrijft een briefing op campagne, content, propositie, huisstijl, schrijfwijze etc.
Stap 2: De definitieve briefing wordt 1 maand voor de verzending gedeeld.
Stap 3: GAMMA beoordeeld de e-mail op o.a design, huisstijl, weergave etc.

Nieuw (!):
Nieuw dit jaar bij de procedure van de battle is de toevoeging van een controlegroep. Naast de 3 bureaus zal GAMMA zelf ook een variant van de e-mail opmaken welke wordt toegevoegd als controlegroep. Op deze manier kan bij de uitslag de scores van de mails van de bureaus worden vergeleken t.o.v. de controlegroep.

 

Spelregels*:
  • Het bureau levert 1 HTML e-mail aan bij GAMMA waarin dynamische content mag worden opgenomen. Richtlijnen hiervoor zijn omschreven in de briefing.
  • De doelgroep is bij alle vier de e-mails gelijk en wordt geselecteerd door GAMMA
  • De verzending wordt uitgevoerd door GAMMA via de systemen van GAMMA (Bronto)
  • Alle uitingen worden op hetzelfde moment door GAMMA verzonden
  • De resultaten worden gemeten door GAMMA.

*Wanneer de aangeleverde e-mail niet voldoet aan de spelregels, behoudt GAMMA ten alle tijden het recht de e-mail niet te verzenden.

 

Criteria:

De verstuurde e-mails worden door GAMMA afgewogen t.o.v. de volgende metrics:

  • Hoofddoel: additionele transacties
  • Overige KPI’s: unieke gebruikers op campagnepagina, click to open rate, objectieve beoordeling op creativiteit en originaliteit (door Marketingteam GAMMA)

Bij onverwachte zaken die niet benoemd staan in de spelregels besluit GAMMA in samenspraak met de DDMA en de bijbehorende commissie Email Summit.

Op 24 september 2020 strijden de drie bureaus om de prijs. Zij geven alle een korte pitch (8 á 10 minuten) over hoe zij te werk zijn gegaan, waarom keuzes zijn gemaakt en hoe de uiting eruit heeft gezien. 

Contact

Voor vragen over de Battle of Agencies 2020 kun je contact opnemen met Merel de Koning:

E-mail: evenementen@ddma.nl
Telefoonnummer: 06 42016010